9.3.09

12 vinyls x BMX tarzarnita s από δισκοθήκη angel1. Neil Young and the Crazy Horse 'Rust never sleeps'
2. Joe Meek and the blue men 'I hear a new world'
3. Beth Gibbons and Rustin Man 'Out of Season'
4. Sir Viktor Ywaifo 'Guitar- Boy Superstar 1970- 76'
5. Ambitious Lovers 'Greed'
6. Bertoia 'Sonambient'
7. Burnt Friedman & the Nu Dub Players 'Fuck Back' Single
8. A Certain Ratio 'Guess Who?' Single
9. The Shadow Music of Thailand Various Artists.
10. Omega Massif 'Kalt'
10. Το πήρα απ τη Λειψία κανονικά 13 ευρώ πριν κανα μήνα γιατί μου άρεσε το Picture στο disc:

αλλά ποτέ δεν άκουγα μέταλ, και αν άκουγα πάλι μπορεί και να μη μου άρεσε. Θα ξαναπάρω άραγε δίσκο μόνο για το ωραίο του εξώφυλλο;
9. The Shadow Music of Thailand? T h e S h a d o w M u s i c ? THE SHADOW MUSIC??? Αυτός ο τίτλος με έκανε να τραβήξω το δίσκο από το ράφι. Αυτός ο μουσικός όρος μου αρέσει, είναι η ονομασία της κιθαριστικής ποπ από την Ταϊλάνδη του 60. Μα shadow music?
Εσένσιαλ, ωραίος. (sublime frequencies)
8. Το σινγκλ αυτό το πήρα για τον Angel από το 360 το δισκάδικο για να του αποδείξω τί είδους μουσική έχει το νεόφερτο μαγαζί, δυο βήματα από το σπίτι. Το μπάσο και τα ειδικά εφέ στο τραγούδι σε φοβίζουν.
7. Το τραγούδι το έπαιζα συνέχεια από το δωδέκατο Tapper του WIRE στην 3:56 εκδοχή του. Το βρήκα σε βινύλιο στη δισκοθήκη του. Δεν το αγόρασα ποτέ.
6. Το καλύτερο ambient noise στον κόσμο. Του το χάρισε ο Robert από τις Edition RZ και την πρώτη φορά που το άκουσα επαναπροσδιόρισε τις συνιστώσες της προσωπικότητας των αφτιών μου. Σοβαρά.
5. Ambitious Lovers = Arto Lindsay και δεν ξερω γω ποιος αλλός, μάλλον ο τότε άντρας του το 1988. Το πήρα στον Αngel για να αγαπήσει κι εκείνος τον μπαλαρίνο του τροπικού θορύβου τον Arto. Από το τραγούδι "King" παραθέτω μία στροφή
'I sleep late moonshine and sunshine negotiate.
I wash my face roses line up and bow.
While I change some nice angels make my bed.
I make mistakes, sure, but mountains move
to keep things straight.'
4. Μου τον έστειλε στη Βαϊμάρη ο Angel σε ορίτζιναλ cd και τον ακούω στο repeat γιατί όταν παίζει, έξω έχει -10 και μέσα φιάχνω μαργαρίτες με το χιόνι- φέρνει το καλοκαίρι στο δωμάτιο.
3. Ποτέ δεν τον αγόρασα. Μου τον εστείλε ο Θανάσης, ο φίλος του μπαμπά της Κατερίνας, που μας ξεναγούσε σε διάφορα είδη μουσικης από τη δευτέρα λυκείου, σε cd-r στο εράσμους στο Μόναχο και τον άκουγα κι αυτόν στο repeat και κλάαααμα η κυρία.
2. Δε θα το άκουγα ποτέ αν δε μου είχε καρφωθεί στο μυαλό η φωνή του Bleine Reininger από τις εκπομπές του στο rock fm, στις οποίες όποτε δεν έβαζε pogues και tuxedomoon έκανε μεγάλες εισαγωγές εκθειάζοντας τον TZO MIK με τη χαρακτηριστική μπάσο παράσιτο τρανζίστορ φωνή του. JOE MEEEK J O E M E E K j o e m e eeeek.
1. To 'my my hey hey' έπαιζε σχεδόν σε όλες τις κασσέτες που έγραφαν τα αγοράκια στις αδερφές μου αλλά έπρεπε να ακούσω στο Θανάση έεενα καλοκαίρι πάλι το δίσκο 'On the beach' για να κατεβάσω ολόκληρη τη δισκογραφία του τραγουδιάρη. Ο τίτλος αυτού που βρήκα στη δισκοθήκη του Αngel 'Rust never sleeps' είναι στο μυαλό μου από πάντα κλασσικός και αμετάφραστος μέχρι σήμερα που τον έβαλα να τον ακούσω και συνειδητοποίησα ότι σημαίνει "Η σκουριά δεν κοιμάται ποτέ". Δηλαδη η σκουριά, που τρώει τα μέταλλα, τα τρώει μέρα νύχτα. Κακό πράμα.

Δεύτερη έπαιξε η tarzarnita.Δεν υπάρχουν σχόλια: