23.4.12

tileskopio /repost


εδώ είμαστε. το 2ο τεύχος του φάνζιν. συλλογή σε 200 βινύλια. εξαντλημένο απο το noise below πλέον οπότε το ανεβάζω για κατέβασμα.
εδώ ο δίσκος (με τα ένθετα, κλπ)


  http://www.divshare.com/download/17465093-b7a

η ιδέα που βασίστηκε αυτό το τεύχος είναι περίπου αυτή

‘παράξενα παραμύθια
(μια συλλογή παραμυθιών και ιστοριών απο την ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο)
(μάρτιος 2010) πάνω σε φάση ενθουσιασμού με ιστορίες και παραμύθια μια τυχαία συνάντηση στην αθήνα με τους olya gluschenko και κωστή δρυγιανάκη έριξε στο τραπέζι την ιδέα για ένα 7” με την olya να αφηγείται μια δική της φανταστική ιστορία ή παραμύθι στα ρώσικα και τα ελληνικά και τον κωστή να τα επεξεργάζεται για ένα ηλεκτροακουστικό κομμάτι. ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα για την ιδέα της συλλογής που έκτοτε με στοίχειωσε και σχεδόν καθημερινά ξεδιπλώνονταν διαφορετικές ιδέες στο μυαλό μου για τη δημιουργία της.
η olya και ο κωστής δεν ειχαν χρόνο για να δουλέψουν τα κομμάτια τους αλλά η φόρα που είχα πάρει με προσκλήσεις συμμετοχών καθώς και η επερχόμενη τελευταία πράξη του absurd με το bye bye buttefrly στις 4 δεκεμβρίου 2010 στην πόλη της ξάνθης επέφεραν μια μετεξέλιξη της ιδέας σχεδόν σε μορφή τριλογίας, το 7” μετατράπηκε σε προίμιο της τελευταίας αυτής πράξης ζητώντας απο τους howard stelzer & frans de waard να φτιάξουν ένα νέο torn tongue. και η συλλογή άρχισε να δημιουργείται με τέτοιο τρόπο ώστε να δείχνει όσο το δυνατό περισσότερο τις διάφορες εκφάνσεις του absurd, είτε ζητώντας απο το νίκο κυριαζόπουλο να ηχογραφήσει μια ιστορία που θα την διηγούνταν πουλιά για να αντιπροτείνει ένα διήγημα μηχανικών πτηνών, ή απο το michel doneda σε ρόλο μαγικού αυλητή να αφηγηθεί μια ιστορία με το σαξόφωνο του, ή το geoff dugan να ηχογραφεί μια ιστορία καθημερινής τρέλλας όπως του την αφηγήθηκε η πόλη του παρισιού σε πρόσφατο ταξίδι του, κλπ κλπ.
η τελευταία πράξη του absurd παίχτηκε χωρίς τη συλλογή, η οποία έμεινε ανεκπλήρωτη ως μια μισοτελειωμένη αφήγηση / μουσική να εμφανίζεται ως το δεύτερο μέρος μιας άτυπης τριλογίας που παρουσιάζεται εδώ δομημένη ως παιδικός δίσκος αρκετών αγαπημένων εταιρειών και σειρών της συλλογής μου όπου η μία πλευρά με τη μουσική / ήχητική αφήγηση της δένει με την άλλη που συνήθως περιελάμβανε μόνο αφήγηση…
συνεχίζεται…’
κομμάτια / συμμετέχοντες
πλευρά α’
[ελλάδα, αθήνα]
σωκράτης μαρτίνης ‘μια ιστορία του φωτός (κύκλος)
πυροβολισμός, κόκορας & καμπάνες. η σύνθεση & το μοντάρισμα έγιναν το 2010.
χάρη στην απότομη φύση του ως μια διαφανής χειρονομία καθαρού ενστίκτου, χρησιμοποιώ τον πυροβολισμό ως ένα σύμβολο μιας ανθρώπινης πράξης που συνεπάγεται τη δυναμική αναδίπλωση του παρόντος, ο κόκορας και η καμπάνα αντιπροσωπεύουν την άφιξη και την αναχώρηση του φωτός ως αντιληπτού χρόνου.
[ηνωμένο βασίλειο ή άγγλοι αφηγούνται ένα ιαπωνικό παραμύθι]
sonic catering band ‘momotaro’
ηχογραφήθηκε το 2010. για αυτή την ηχογράφηση οι sonic catering band αποτελούνταν απο τους michie haraguchi, colin fletcher, clive graham, tim kirby, peter strickland
o τίτλος είναι παρμένος απο ένα ιαπωνικό παραμύθι σχετικά με ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που βρίσκουν ένα μεγάλο ροδάκινο και ανοίγοντας το ανακαλύπτουν μέσα του ένα μικρό παιδί. το παιδί ονομάζεται μομοτάρο και σύντομα αποφασίζει να ταξιδέψει για περιπέτειες.
[ελλάδα, αθήνα ή ένας άνθρωπος εξιστορεί με μηχάνικό τρόπο ιστορίες που άκουσε να αφηγούνται πουλιά]
νίκος κυριαζόπουλος ‘λίμνη πολυεστερίνη’
η λίμνη πολυεστερίνη δεν έχει να κάνει τίποτα με επιτόπιες ηχογραφήσεις, υλικά ή οτιδήποτε άλλο απο τον πραγματικό κόσμο.
συντέθηκε και μιξαρίστηκε με τη χρήση ηλεκτρονικών απο το νίκο κυριαζόπουλο
[ελβετία, λωζάνη]
vague ‘παραμύθι κάτω απο το πάπλωμα’
συγκεκριμένη μουσική απο τους scilia lorage και kiko c. esseiva
στα παιδιά που κρύβονται κάτω απο το πάπλωμα σα σε μαγικό σπήλαιο, που παίζουν και δημιουργούν ιστορίες, στην ελεύθερη σκέψη.
[η.π.α., νέα υόρκη, ή ένας νεοϋορκέζος αφηγείται ένα γαλλικό παραμύθι όπως του το εξιστόρησε η πόλη του παρισιού]
geoff dugan ο κήπος των κουμπιών
ηχογραφήθηκε στο παρίσι τον οκτώβριο του 2010
[γαλλία ή ένας γάλλος αφηγείται ένα παραμύθι με το σαξόφωνο του στην πόλη της βαρκελώνης]
michel doneda ‘terrat’
ηχογραφήθηκε απο τον
alfredo costa monteiro σε μία στέγη στη βαρκελώνη στις 11 φεβρουάριου του 2011.
πλευρά β
[ελλάδα, ιωάννινα]
δημήτρης καραγέωργος ‘έλα ήλιε’
έλα ήλιε δεύτερο κομμάτι απο την σειρά ήταν και δεν ήταν” (2011)
αφήγηση παραμυθιών: αστείο εισαγωγή (ιππολύτη), η λάμπρω (ασπασία), το παιδί και η αρκούδα (θάλεια) όλες απο το ζαγόρι οι οποίες δεν ζουν πια, ηχογράφηση έγινε γύρω στο 1965.
το κομμάτι δημιουργήθηκε ζωντανά με το πρόγραμμα audiomulch
[ελλάδα, αθήνα ή ένας αθηναίος ηχογραφεί και αναπαράγει ένα παραμύθι που του αφηγήθηκε μια τσιγγάνα]
μικές αδάμης ταχτομπούρου
η ταχτομπούρου (τσιγγάνικη βερσιόν της σταχτοπούτας), όπως τη διηγήθηκε η κυρία δήμητρα στον καταυλισμό νέας αλικαρνασσού στην κρήτη.
[η.π.α., νέα υόρκη]
if,bwana lisa’s absurd dream
ηχητικές πηγές
lisa b kelley φωνή, κείμενο, michele spanghero μπάσο, al margolis χειρισμός, επεξεργασία & συνάθροιση ήχων.
tom hamilton μίξη, mastering
[ελλάδα, καλαμάτα]
σπύρος φέγγος η επανάληψη
το κείμενο βασίζεται εν μέρει σε ό,τι θυμάμαι από τον ζουμ-ζουμ που μας διάβαζε η μητέρα μας στην αδελφή μου κι εμένα οταν ήμασταν μικροί. η ηχογράφηση και η επεξεργασία έγιναν στο first level studio, στην καλαμάτα, τον μάρτιο του 2011. Τα samples είναι από το thefreesoundproject, www.freesound.org.
[σουηδία, στοκχόλμη]
leif elggren
εναντίων όλων των αρτίων
ηχογραφήθηκε στη στοκχόλμη το 2010.

πληροφορίες
simulacra εξωφύλλου χαρισμέναπο ένα δάσος λίγο πιο έξω απο την πόλη της ξάνθης το σεπτέμβριο του 2010 στη μικρή αμαρυλλίς ελαφρού όταν εκείνη του ζήτησε μερικά σχέδια με μορφές απο ζωάκια σε φλούδες δέντρων για (ένα τελικά ακυκλοφόρητο) cdr για το πάρτυ των έβδομων γενεθλίων της. αυτό ήταν το μόνο ζωάκι που έμεινε μαζί της για να εξερευνήσουν μαζί τον κόσμο. τα υπόλοιπα επειδή φοβόντουσαν το φώς γύρισαν πίσω στους γονείς τους.
εκτός απο αυτή τη σελίδα όλα τα κείμενα μεταφράστηκαν απο τα αγγλικά στα ελληνικά απο το σπύρο φέγγο το καλοκαίρι του 2011.
σχεδιασμός μικές αδάμης, το στήσιμο των ετικετών βινυλίου απο παλιές κάρτες και το ‘καθάρισμα’ τουsimulacra έγιναν απο τη χαρά βιδοπούλου το καλοκαίρι του 2011.
επιλογή παραμυθιών & ιστοριών απο το νικόλα μαλεβίτση, άμφισσα 2010-2011
ο σχεδιασμός & η εκτύπωση των εξω/εσωφύλλων έγινε απο το μικέ αδάμη το φθινόπωρο του 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: